פרסונה בתקשורת
פרסונה בתקשורת - מאמרים וכתבות
אספנו בעבורכם מקצת מתוך הכתבות והמאמרים שפרסנו בתקשורת, במהלך השנים האחרונות.
קריאה והעמקה נעימה 🙂
גרפולוגיה, תורת כתב היד המבוססת על שדרים שעוברים מהמח בעת פעולת הכתיבה, אל היד ובאים לידי ביטוי ומשתקפים בכתב היד עצמו.
היא מעין פוליגרף. ניתוח כתב היד של המועמד על ידי גרפולוג מקצועי יכול לשקף ולהציג למנהל משאבי האנוש את התכונות של המועמד, את החוזקות והחולשות שלו, מהם כישוריו, יחסי האנוש שלו, מידת האינטליגנציה שלו, הכישורים האינטלקטואלים שלו, אופן התפקוד והביצוע שלו וכן מידת האמינות שלו כל זאת במטרה לבחון את מידת התאמתו – לתפקיד.
המשך קריאה >>מהן חמש סיבות שמעכבות אותנו מלקום ולעזוב את מקום העבודה שלנו, ואיך מתמודדים איתן?
לצד הרצון לעשות שינוי במקום העבודה, עולים גם על פי רוב חששות ו"קולות" פנימיים מעכבים.
במאמרה זה, הילה גבאי, פסיכולוגית ומאמנת, המלווה תהליכי התפתחות בתחום קריירה ויחסים, מציינת חמש סיבות שכיחות המונעות מרבים מאתנו שלא לעשות את הצעד לטובת השינוי המיוחל, וגם נותנת נקודות למחשבה – כיצד ניתן להתמודד איתן.
כאשר התבקשתי לכתוב לעלון של האגודה הישראלית לגרפולוגיה יישומית מתוך ניסיוני כגרפולוגית תעסוקתית, האינסטינקט הראשוני היה לגשת לתיאוריה, להביא עוד תימוכין, עוד ממצאים גרפיים ואחרים, לתורה הגרפית שבה אנו, הגרפולוגים, עוסקים.
המחשבה השנייה, הבאה מהרובד היישומי של העשייה, שלא איחרה לבוא, הזמינה אליה כתבי יד, מלווים בפנים, שלחשו לי את סיפורם. הבנתי שה"אמת", אם ישנה כזו, נמצאת במרחב המתקיים במפגש, בשיח, שבין התיאוריה האובייקטיבית וממצאיה לבין הסובייקט ותפיסתו הסובייקטיבית את הסובב אותו.
המשך קריאה >>מעסיקים רבים משתמשים כיום בכלי אבחון נוספים לקליטת עובדים כגון בדיקה גרפולוגית, בנוסף לראיון העבודה הסטנדרטי, כדי לקבל את המועמדים המתאימים ביותר.
כל כתב יד של כל עובד פוטנציאלי טומן בחובו יכולות, יתרונות וחסרונות אל מול המשרה הדרושה. לכן טרם התהליך חשוב שלמעסיק תהיה הגדרה מדויקת של פרופיל התפקיד. רז מה מראה כתב היד מבחינת האישיות התעסוקתית ופוטנציאל ההשתלבות של העובד או העובדת בארגון או בחברה?
המשך קריאה >>הנטייה האנושית של רבים היא להצמיד כמעט באוטומט למחשבות על שינוי, אמירות ומשפטים מעכבי-שינוי, שבאמצעותם אנחנו מסבירים לעצמנו מדוע לא נכון בעבורנו לעשות את השינוי בעיתוי ובמצב הקיים.
שינוי תעסוקתי באמצע החיים,בסביבות גילאי 40-50, מעורר חששות באופן טבעי, בין אם מדובר בשינוי הנכפה עלינו כמו פיטורים, ובין אם מדובר בשינוי שאנחנו יזמנו, מתוך תחושת אי-שביעות רצון מהעיסוק הנוכחי, שאיפה למימוש עצמי בדרך של שינוי כיוון בקריירה, צורך בריענון השגרה התעסוקתית ועוד.
המשך קריאה >>הבחירה במסלול לימודים אקדמאי שיכוון לעתיד המקצועי שלנו, היא לא בחירה פשוטה ולא מעט פרמטרים מתנקזים לתוכה.
"האבחון מאפשר להאיר את הכישורים והחוזקות של האדם שנועץ איתי, לעיתים גם נותן לגיטימציה לתחושת הבטן שלו, ותעוזה ללכת בדרך שייחודית לו".
המשך קריאה >>"יחסינו לאן?" במקום העבודה. כי גם בארגונים, הכול יחסים. 9 טיפים שיסייעו לך לשמר מערכת יחסים טובה יותר עם העובד שלך.
בחברה של ימינו, בעידן שבו היחסים כמו-הועתקו למסכים והתחרות המקצועית שוברת שיאים, היתרון הוא דווקא ביחסים הלא-פורמאליים, הנרקמים במסדרונות הארגון, בין השורות.
המשך קריאה >>הקלפים הטיפוליים וקלפי המודעות הם טרנד חזק כיום בישראל. יותר ויותר אנשי מקצוע בתחום הטיפול, הקאוצ'ינג, הנחיית הקבוצות, החינוך ועוד – נעזרים ומשתמשים בקלפים במסגרת עשייתם המקצועית.
הקלפים הטיפוליים הם כלי או אמצעי שנועד לאפשר, בין היתר, העמקה והעלאת תכנים פחות מודעים למודע, במסגרת תהליך טיפולי, אימוני, ייעוצי, חינוכי או חוויתי. בפשטות, ניתן לומר כי הקלף...
המשך קריאה >>בעוד נהוג לראות בקלפים הטיפוליים ככלי תרפויטי, הנמצא בנחלתם הבלעדית של אנשי מקצוע מתחומי הטיפול, האימון, החינוך והנחיית הקבוצות – הממצאים בשטח מעידים כי השימוש בקלפים יכול לתרום גם למנהלים ולראשי-צוותים העושים בהם שימוש מקצועי הולם.
מנהל הלומד לעבוד עם קלפים טיפוליים, יכול להשתמש בהם על-מנת לייצר מרחב שיח פתוח ומקרב בינו לבין עובדיו, וכן בינם לבין עצמם, בדרך חווייתית, עוקפת-חשיבה, מקרבת ומגבשת.
המשך קריאה >>הזוגיות היא אחת המשימות המורכבות של חיינו. השיח הזוגי הוא למעשה שיח עם אדם נוסף המחזיק לרוב בתפיסת עולם ובהנחות יסוד השונות משלנו.
העבודה עם קלפים בתהליך מודעות אישי או זוגי מאפשרת להעלות בצורה ויזואלית ומוחשית יותר את התפיסות, הציפיות וההנחות הבסיסיות שכל אחד מבני הזוג מביא עמו לקשר הזוגי, להתבונן בהן ולהבין כיצד הן מנהלות את האופן שבו הוא חווה את הקשר, ומגיב לסיטואציות שונות במרחב הזוגי.
המשך קריאה >>יש המגדירים את הגרפולוגיה כפסיכולוגיה של "כתב המוח", כיוון שכידוע, המוח מפקח על כל תהליכי הגוף והנפש, הרצוניים והבלתי-רצוניים, ובהם על תהליך הכתיבה.
התבוננות באופן הביטוי האישי של הכותב: כתב היד מורכב ממערכת של סימנים הידועים ומוסכמים על הכלל, משמש אמצעי להתבטאות, לתקשורת, ולהעברת אינפורמציה בין-אישית. הגרפולוגיה בוחנת למעשה את הביטוי האישי של הכותב בתוך מערכת מוסכמת זו. אופיו של הכותב אינו מעצב את הכתב, אלא מובע בו. האישיות מתבטאת, בין היתר, במידה ובאופן הסטייה מהתקן.
המשך קריאה >>קלפי מסר, כשמם כן הם – קלפים שהתוכן הכתוב בהם נועד להעביר מסר כלשהו לבעל הקלף ששלף אתם. המסר יכול להיות מאוד מגוון, בהתאם לאופי הקלפים ויוצרם.
המשך קריאה >>